Coronamaatregelen in de muziekschool

19 mei 2021: vanaf 19 mei weer les in de muziekschool

De muziekschool is vanaf 19 mei weer geopend voor muziekles!

Om er voor te zorgen dat de lessen op de muziekschool voor jou en de docent veilig gegeven kunnen worden, gelden de volgende maatregelen:

Mondkapjes verplicht
Mondkapjes zijn in de binnenruimte van Don Bosco verplicht voor leerlingen ouder dan 12 jaar. Neem deze altijd mee naar je les. Je mondkapje hou je op totdat je in het leslokaal bent. Hier mag je het mondkapje weer af doen.

Maatregelen in het muzieklokaal
We hebben een handleiding opgesteld waarin je alle maatregelen terugvindt. De maatregelen zorgen ervoor dat we afstand houden en hygiënisch werken. In het lokaal, tussen de leerling en de docent, hangt een plexiglas scherm en we houden steeds 1,5 meter afstand. Neem je eigen gitaar mee. En denk aan je eigen gehoorbescherming, drumstokken of plectrum.

Ouders, verzorgers en ander publiek
Alleen leerlingen zijn toegestaan in het pand, ouders blijven buiten. Kom zo dicht mogelijk op de lestijd en blijf na de les niet hangen.

Kantine Don Bosco gesloten
De kantine van Don Bosco is gesloten. Ouders wachten buiten. Houd hier rekening mee.

Wanneer blijf je thuis?
Ben jij of is iemand in je huishouden ziek? Blijf thuis en laat je testen. Kom niet naar de les. Neem contact op met je docent en overleg of je de les online kunt doen.

Verkouden of andere klachten en twijfel je?
Neem contact op met je docent voordat je naar de les komt. Bij twijfel kan de docent een leerling naar huis sturen. Heb je klachten, kom dan alleen naar de les als je een negatieve coronatest hebt. Kijk samen met de docent of je de les online kunt doen.

Zorg je voor iemand anders, behoor je tot de risicogroep of heb je een andere reden om thuis te blijven? Geen probleem, we kunnen ook nog steeds online muzieklessen geven of we zorgen dat je les op een later moment ingehaald kan worden. Je gezondheid staat voorop en neem liever het zekere voor het onzekere. Ben je niet ziek, maar wil je toch graag online les? Geef dit dan aan bij je docent.

De maatregelen gelden voor de leerlingen, ouders die leerlingen brengen en ophalen en de docenten. Houd je er goed aan. Twijfel je ergens over? Vraag het ons gerust.

Tijdens de lockdown kun je nog steeds een proefles aanvragen. De proefles kan je online volgen via Zoom of we plannen een proefles in voor na de lockdown. Als de lockdown verlengd wordt nemen we contact met je op om de proefles te verplaatsen of om hem alsnog online te doen.

We snappen dat online muziekles krijgen en geven niet ideaal is. Bij het leren van een instrument is het handig om elkaar in het echt te zien en ook nodig om op je houding te letten.
 
In maart en april hebben we uitvoerig kunnen oefenen met muziekles geven waardoor we goed weten hoe we de tijd alsnog nuttig en muzikaal kunnen besteden.
Het is anders, maar nog steeds leuk en we beloven je dat je niet stil zal zitten! Jouw tijdstip blijft ook gewoon van jou, tenzij je wat anders met de docent hebt afgesproken.
 
Heb je thuis geen instrument? Geen probleem, die kan je lenen van de muziekschool. Laat je docent weten wat je nodig hebt.