Coronamaatregelen in de muziekschool

14 januari 2022: Lessen in de muziekschool met coronatoegangsbewijs

Vanaf 15 januari zijn de muzieklessen weer in de muziekschool! Ook groepslessen Muziekmatch en Bandcoaching. Voor muziekles op locatie is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. In het pand draagt iedereen boven de 13 zoveel mogelijk een mondkapje.

We zijn superblij dat we je weer live mogen zien! Wel gelden er nog maatregelen waar we ons graag aan houden als we zo veilig en verantwoord muziekles kunnen geven.

Wat betekent dit voor de muzieklessen?

  • Muzieklessen kunnen weer gegeven worden in de muziekschool met een geldig coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar.
  • Groepslessen Muziekmatch en Bandcoaching zijn weer op Julialaantje 26.
  • In Don Bosco en in het muzieklokaal draagt iedereen van 13 jaar en ouder zoveel mogelijk een mondkapje.
  • We houden 1,5 meter afstand.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de muzieklessen, ouders wachten buiten.
  • Bij klachten blijf je thuis. Doe bij twijfel een zelftest. Wanneer je met klachten toch naar de muziekschool komt kan de docent je naar huis sturen.
Kun je geen les volgen omdat je corona(klachten) hebt of in quarantaine zit? Dan kunnen we je les nog steeds online doen.

Online muziekles

Om online muziekles te volgen heb je de volgende dingen nodig:

  • Een laptop, tablet of smartphone met camera en microfoon
  • Zoom meetings (downloadlink)
  • Een rustige plek om te zitten

We snappen dat online muziekles krijgen en geven niet ideaal is. Bij het leren van een instrument is het handig om elkaar in het echt te zien en ook nodig om op je houding te letten.
 
Tijdens de lockdown hebben we uitvoerig kunnen oefenen met muziekles geven waardoor we goed weten hoe we de tijd alsnog nuttig en muzikaal kunnen besteden.
Het is anders, maar nog steeds leuk en we beloven je dat je niet stil zal zitten! Jouw tijdstip blijft ook gewoon van jou, tenzij je wat anders met de docent hebt afgesproken.
 
Heb je thuis geen instrument? Geen probleem, die kan je lenen van de muziekschool. Laat je docent weten wat je nodig hebt.

Tijdens de lockdown kun je nog steeds een proefles aanvragen. De proefles kan je online volgen via Zoom of we plannen een proefles in voor na de lockdown. Als de lockdown verlengd wordt nemen we contact met je op om de proefles te verplaatsen of om hem alsnog online te doen.