Onze docenten

Gabriël op drums

Gabriël | Drumdocent

Gabriël is pas echt gelukkig als hij twee drumstokken in zijn hand heeft. Hij vond het al op jonge leeftijd leuk om ritmes te klappen en trappen en speelde liever djembé bij het kampvuur. Hij ging zelf op drumles toen hij 20 was. Met hard werken en vooral veel passie lukte het hem om al snel in verschillende bands te spelen. Laura Palmer, The Bohemes en Neil Young Undercover staan op zijn repertoire.

Eigen muziekschool
In 2019 heeft hij Muziekschool Rijswijk opgericht. Met de gedachte om meer muziek naar Rijswijk te brengen is hij de samenwerking aangegaan met Stichting Don Bosco.

Totaalpakket
Drumleerlingen van Gabriël zeggen dat hij een enthousiaste manier van lesgeven heeft, ruimte geeft voor eigen inbreng en dat hij goed is in het combineren van liedjes leren drummen en techniek-oefeningen en theorie.

Zangles

Jillian | Zangdocente | Pianodocente | Muziekmatcher

Jillian zingt altijd de sterren van de hemel. Onder de douche, op de fiets, maar vooral op het podium. Dan kan ze er beter bij dansen. Niet zo gek dus dat ze na de middelbare school naar het conservatorium ging. Tijdens de opleiding trad ze veel op in heel Nederland en is ze begonnen met muziekles geven.

Verhalenverteller
Jillian kan eigenlijk alles. Naast zingen speelt ze piano, gitaar en drums. Ze gebruikt muziek om een verhaal te vertellen en gevoelens te uiten en is pas helemaal compleet wanneer ze iemand daarbij kan helpen.

Alles-in-een
Haar begeleiding wordt dan ook door haar leerlingen omschreven als behulpzaam, professioneel en meedenkend. Ze wil graag samen zorgen voor een goede basis zodat je alle ingrediënten hebt om je hele leven plezier te beleven aan muziek. Dat houdt in de theorie, noten leren lezen en een instrument leren, maar ook hoe je nou eigenlijk een liedje schrijft en hoe je dat het mooiste kunt brengen op een podium.

Muziekschool Rijswijk

Dex | Gitaardocent | Basgitaardocent

"Dit MOET ik kunnen spelen," zei Dex toen hij op zijn zeventiende voor de eerste keer bij een groot concert stond. Sinds dat moment zie je Dex altijd met een gitaartas op zijn rug en een grote glimlach op zijn gezicht.


Dex kan alles
Dex is een muzikale duizendpoot, hij kan op heel veel instrumenten zijn weg vinden. Het allerliefste speelt hij op zijn basgitaar en gitaar, dat doet hij in bands zoals The Bohemes en Period 5. Van rockmuziek tot country en musicals, hij vindt allerlei stijlen leuk!

Twee passies
De andere passie van Dex is lesgeven, hij studeert hiervoor Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn twee grootste passies komen dus helemaal samen als muziekdocent van Muziekschool Rijswijk.

Brian | Gitaar, piano

Brian | Gitaardocent | Pianodocent

"Speel wat je zelf leuk vindt" is het motto van Brian. Voor hem is muziek zijn tweede natuur. Dat is het al sinds zijn negende, toen was hij al bezig met muziek maken. Dan zat hij voor de radio mee te zingen met liedjes. Hij ging bij het jongenskoor in Nootdorp waar hij de solist werd.

Leren is leven
Brian moest en zou iets met muziek gaan studeren. Hij ging met verschillende zangcoaches en vakdocenten aan de slag waar hij in aanraking kwam met theatermuziek. Dit leek hem wel wat! Hij heeft verschillende uitvoeringen gedaan, van Miss Saigon tot Jesus Christ Superstar. Vervolgens ging hij studeren op het Conservatorium.

Nu kom je Brian tegen op jamsessies en speelt hij ook piano én gitaar. Laten we eerlijk zijn, muziek zal voor Brian wel voor altijd het belangrijkste in zijn leven zijn. Van zijn enthousiasme en passie wordt iedereen blij.

Arion Andree Djaoen | Pianodocent

Arion Andree | Pianodocent

Hij was pas negen toen hij begon met pianoles. Hoe meer Arion Andree leerde, hoe leuker hij het vond en piano spelen werd zijn grote passie. En dat is het nog steeds, want hij studeert nu Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag om muziek, de universele taal zoals hij het noemt, toegankelijk te maken voor iedereen. Hoe tof is dat!

Palet aan inspiratie
Muzikale inspiraties zoals Thelonious Monk, Oscar Peterson, Michel Camilo , David Ronchi Matthew, Henrico Henriquez hebben ervoor gezorgd dat Arion Andree allerlei genres kan spelen. Gospel, jazz, latin, pop, niets is hem te gek.

Alle focus op muziek!
Arion Andree begeleidt bands en muzikanten op de piano. Daarnaast spendeert hij zijn vrije tijd in zijn eigen studiootje als muziekproducer. Wie les krijgt van Arion Andree weet dan ook zeker: je leert spelen als een echte artiest!

Nynke | Gitaardocente | Zangdocente | Bandcoach

Nynke begon op jonge leeftijd al te zingen in het kinderkoor waar zij ook solo’s mocht zingen. Op haar tiende begon zij liedjes te bedenken op de fiets en schreef ze de teksten op in haar ‘liedjesschrift’. Ze zong de liedjes met haar klasgenootjes en begon met gitaar spelen. Sindsdien combineert ze gitaar en zang in haar band ‘CooCoo’ en haar cover-duo ‘Red Lipsticks’, waarmee zij vaak op het podium staat.

‘Ja, maar wat als alles lukt?’
Tijdens de opleiding ‘Albeda Muzikant/Producer’ focuste Nynke zich op gitaar, zang en songwriting, maar kreeg zij ook les in drums en piano. Haar ambitieuze instelling neemt zij mee in haar lessen waar een veilige, positieve leeromgeving centraal staat en haar motto luidt dan ook: ‘Ja, maar wat als alles lukt?’

Samen muziek maken is het leukste wat er is!
Nynke voelt zich het meest thuis op het podium, waar ze samen met anderen muziek kan maken. Ze vindt het dan ook belangrijk dat haar leerlingen samen muziek gaan maken, niet alleen omdat het super leuk is, maar ook omdat je er super veel van leert!

Shannon | Zangdocente

Shannon begon al jong met muziek maken. Ze was pas 6 jaar toen ze haar eerste muzikale productie opnam. Het was een compilatie van liedjes die ze leerde op de kleuterschool.

Passie voor muziek
Geboren en opgegroeid op Aruba en heeft Shannon verschillende nummers opgenomen die gewijd zijn aan Aruba. Ze had zelfs de eer om mee te doen aan een concert voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 2013. En ze was een van de 40 artiesten om een versie op te nemen van het volkslied van Aruba, Aruba Dushi Tera in de Verenigde Staten

Combineren en inspireren
Shannon studeert nu Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Maar ze is ook nog steeds actief bezig met muziek maken, alleen en samen met andere artiesten. Met haar passie voor muziek wil ze haar leerlingen het liefste inspireren, zoals zij zelf ook werd geïnspireerd door haar zangdocenten.

Laura | Piano

Laura | Pianodocente

Laura is een gepassioneerd pianiste met internationale allure. Ze speelde in veel bekende zalen zoals het Philharmonia in St. Petersburg, Organ Hall in Chisinau en Chopin’s Museum in Polen. Ze is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Iedereen is anders
Haar leerlingen zijn van alle leeftijden, bij iedereen vindt ze wel iets om samen aan te werken. Dat doet ze gebaseerd op de persoonlijke doelen en behoeften van elke individuele leerling.

Met pianoles van Laura leer je op een fijne manier alles over de piano. Zo heb je elke keer weer zin om te oefenen!

Matteo | Gitaardocent

Matteo | Gitaardocent

Matteo ontdekte op zijn 14e de gitaar en sindsdien draait zijn hele leven om het instrument. Kunst, vooral muziek, bleek een essentieel onderdeel in zijn leven te zijn. Hij volgt nu de opleiding Muzikant/Producer aan het Albeda college en is elke dag bezig met muziek.

Inspiratie uit elke hoek
Matteo doet uit alle genres inspiratie op en schrijft en produceert ook zijn eigen muziek. Hij kan zich goed inleven in elke beginnende artiest en helpt leerlingen op weg om zichzelf op hun instrument te ontwikkelen aan de hand van nummers die zij leuk vinden.

Inmiddels speelt hij niet alleen gitaar, maar ook bas en leert hij piano spelen. Vanuit zijn eigen passie voor muziek weet hij elke beginnende leerling te inspireren.

Philip | Zangdocent | Pianodocent | Gitaardocent

Al op 8 jarige leeftijd kende hij alle nummers van de Beatles uit zijn hoofd. Allemaal? Ja, echt allemaal, woord voor woord. Bij deze obsessie begon Philips’ passie voor muziek: dat wil je natuurlijk zelf kunnen spelen. Love me do werd Penny lane, Penny Lane werd A Day in the life. Nu, jaren later, maakt hij van deze passie zijn werk bij Codarts Rotterdam en Muziekschool Rijswijk. .

Wanneer ben ik muzikant?
Met deze vraag heeft Philip zelf lang gezeten. Wanneer ben je nou echt een zanger, gitarist, pianist; muzikant? "Zodra je jezelf als muzikant beschouwt ben je er een! Dat zit niet in hoeveel toonladders je kan spelen, hoe hoog of hoe laag je kan zingen of welke licks van Hendrix je beheerst. Muzikant zijn zit in je hoofd. Dat is ook een deel van het leren van een instrument: het muzikantschap ontdekken. Muziekschool Rijswijk biedt, met Muziekschool Rijswijk Live daarvoor zowel letterlijk als figuurlijk een podium. Dat vind ik prachtig."

Ruben Kramer - Drumdocent

Ruben | Drumdocent

Ruben is een drummer en songwriter uit den Haag. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met drums en ging hij in de leer bij Richard Heijerman. In zijn tienerjaren speelde hij met verschillende projecten in de Rotterdamse punk-, rock-, en metal scene. Later volgde hij de studie Muzikant/Producer aan het AMP.

Helemaal CooCoo
Ruben is momenteel actief met zijn punkrock band CooCoo waarmee hij op verschillende festivals heeft gestaan, zoals Eurosonic Noorderslag, Schollenpop, Metropolis Festival en Life I Live. Daarnaast organiseert CooCoo hun eigen festival in Den Haag genaamd CooCoo-Fest.

Les op de maat
Ruben heeft 6 jaar les gegeven bij Muziekschool Hellevoetsluis en werkt sinds 2020 als drumdocent bij ProStudios in den Haag. Bij Ruben zullen studenten vooral les op maat krijgen. Hierbij duiken we in de interesses van de leerling en zullen we nummers gaan behandelen die zij leuk vinden en de technieken die hierbij komen kijken of die passend zijn voor de stijl waarin de student zich wil verdiepen.

Wies | Viooldocent | Muziekmatcher

Wies groeide op in een muzikale familie en heeft toen ze jong was jaren gezeurd om vioollessen. Voor haar tiende verjaardag kreeg ze eindelijk vioollessen cadeau!

Zeg het met je viool
Op de vioolschool is Wies verliefd geworden op klassieke muziek en het samenspelen met anderen, en ze geniet tot op de dag van vandaag van het leerproces die viool met zich mee brengt: een verhaal vertellen.

Divers en persoonlijke andacht
Daarnaast heeft Wies over de jaren aan diverse projecten deelgenomen waar de genres van pop tot musical tot singer-songwriter voorbij kwamen. Al deze verschillende invloeden resulteerde in een brede interesse en daarmee ook een groot enthousiasme voor voor muziek, en dat enthousiasme wil ze graag doorgeven. '"Ik vind het belangrijk om bij de lessen persoonlijke doelen, behoeften en interesse van de leerling centraal te stellen en zo voor iedere leerling leeromgeving te creëren."

Dylan | Bas- en gitaardocent

Dylan is een kind uit een muzikale familie, en sinds zijn zesde zong hij al in verschillende koren. Na het proberen van een aantal instrumenten ontdekte hij na de aanschaf van een flinke verzameling bandshirts zijn ware liefde; het moest de elektrische gitaar gaan worden. Op zijn twaalfde kreeg hij er een voor zijn verjaardag, en sindsdien is hij met het instrument vergroeid.

Muzikale veelvraat
Inmiddels wat jaren en wat gitaren verder heeft Dylan zich bekwaamd op meer aspecten van de muziekwereld. Inmiddels speelt hij meerdere instrumenten en ook qua stijlen passeert vrijwel alles de revue; rock, blues, funk, pop, jazz... weinig is hem vreemd.

Door zijn Conservatoriumstudie Docent Muziek is hij veel bezig met het lesgeven. Daarnaast is hij in verschillende bands actief als gitarist en zanger, en timmert hij aan de weg als o.a. dirigent en arrangeur.

"Wat wil jij?"
Dylan richt zich in zijn lessen graag op wat de leerling wil; wat hun muzikale doelen zijn en wat ze graag willen leren spelen. Vanuit die basis werkt hij samen met de leerling aan alle aspecten van gitaarspelen die je maar kan verzinnen. Van techniek en theorie tot sound en feel; alles wat gitaarspelen zo gaaf maakt komt aan bod!

Dominique | Zangdocente | Pianodocente

Van jongs af aan was het al snel duidelijk dat Dominique niet zonder muziek en zingen kon. Als kind kon ze die passie kwijt in musicals als The sound of music en Hij Gelooft In Mij. Maar op de middelbare school kwam ze er achter dat zich volledig wilde gaan focussen op het instrument zang. Nu studeert ze vocals ze aan de Rockacademie en heeft ze gevonden waar ze naar opzoek was.

Naast het zingen heeft ze altijd willen lesgeven. En dan bestaat een betere combinatie dan deze natuurlijk niet. "Ik vind het fantastisch om te zien hoe leerlingen zich helemaal ontplooien. En om de groei en ontwikkeling, die bij iedereen anders verloopt, mee te maken."

Bregje

Bregje I Drumdocent I Gitaardocent I Pianodocent

Dat Bregje de muziek in wilde was geen wonder, al van kinds af aan kwam ze zingend en neuriënd de dag door. Haar oog viel uiteindelijk op drummen, want ‘achter een drumstel kan ik helemaal opgaan in een nummer’, maar op andere instrumenten speelt ze ook graag. Ze is na de middelbare school gelijk muziek gaan studeren, namelijk Docent Muziek op Codarts in Rotterdam.

Plezier in het spelen
Het samen muziek maken is wat het hem deed voor Bregje, ‘ik krijg zo veel energie en plezier van muziek maken, zeker in een band!’. Plezier is dan ook wat in Bregje haar lessen voorop staat. Ze vind het in de muzieklessen belangrijk om leerlingen uit te dagen en ze te leren van muziek te kunnen genieten.

Saskia

Saskia | Pianodocente

Bij jeugdtheater Rabarber begon Saskia's eerste wens om iets met theater te gaan doen. Ze genoot ervan om muziek onder teksten te zetten en dit ten tonele te brengen via zang en piano in theaters. Sinds haar studie Schoolmuziek aan het Rotterdams conservatorium werkt ze op freelance basis bij muziek- en theaterscholen.

Ook geeft ze met veel plezier piano-, blokfluit- en zanglessen in mijn lespraktijk, maar werkt ook ( na de opleiding activiteitenbegeleiding) als muziekactiviteitenbegeleider in de zorg.

Speciale gelegenheden omlijst Saskia met zang en piano in verschillende muziekstijlen. Vele vakanties in Frankrijk hebben vruchten afgeworpen: ”Mijn specialiteit ligt bij de Franse chansons. Maar ook lichte en klassieke muziek kan ik erg van genieten..."

Noa I Pianodocent

Noa is op 9-jarige leeftijd begonnen met pianoles en schrijft al sinds hun 11e bladmuziek van videogames zoals Super Mario en The Legend of Zelda. Niet zo gek dus dat Noa Docent Muziek ging studeren, en is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

C-c-c-combo!
Wat krijg je als je klassieke muziek met progressieve metal combineert? De inspiratiebronnen van Noa! Een lekker brede interesse waarbij niets te raar is, maar gekke combi's juist worden omarmd. Naast piano speelt Noa ook graag bas, zingt en schrijft eigen muziek.

Wees jezelf
In de les bij Noa kan je helemaal jezelf zijn en speel je muziek die jij leuk vindt. Je blijft uitgedaagd. Noa past het lesmateriaal aan op jou om je verder te helpen, of je nu beginner of gevorderd bent. Noa is non-binair en spreek je aan met hij/hem of die/hen.

Bas Koster

Bas | Pianodocent

Bas zit vaak hoog boven de mensen, achter het orgel verstopt. Hij is namelijk organist. Maar piano spelen vind hij net zo leuk om te doen. Hij geeft dan ook pianoles aan alle leeftijden, niveaus en genres.

Makkelijker denken
Tijdens de lessen komt naast het mooi musiceren ook muziektheorie voorbij om zo de koppeling tussen het muziekstuk en de theorie te maken. Zo maakt Bas het voor iedereen makkelijk om te leren. Ook vindt Bas het leuk om te improviseren, maar het allerbelangrijkste vindt hij dat er plezier is in het musiceren en dat zijn leerlingen met een big smile het lokaal verlaten.

Frank I Drumdocent | Gitaardocent

Frank raakte voor het eerst een drumstel aan toen hij 6 jaar oud was. En het was meteen raak: hij wilde drummer zijn! Hij ging op drumles en studeert nu voor Docent Muziek aan het Codarts in Rotterdam.

Meer, meer, meer!
Na het drummen pakte Frank ook de gitaar op. Met de gitaar kon hij zich verdiepen in muziektheorie, waar hij ook gek op is. Frank vindt allerlei genres leuk. Je maakt hem blij met jazz, funk maar ook met klassieke muziek.

Meester Frank
In de les kijkt Frank altijd naar wat jij wilt leren. En hij helpt je dan met het juiste leerpad om jouw muzikale dromen te bereiken. Het allerbelangrijkste is dat Frank je graag inspireert om meer over muziek te leren!

Samuël | Gitaar- en pianodocent

Al op jonge leeftijd werd het voor Samuël duidelijk dat muziek een belangrijk thema is in zijn leven. Op 15-jarige leeftijd ontdekte hij voor het eerst de piano die al heel zijn leven in de woonkamer stond en leerde zo al gauw op gehoor spelen. Niet lang daarna maakte hij kennis met genres als blues en jazz en was het dus niet gek toen hij op 18-jarige leeftijd zijn eerste gitaar kocht. Hierdoor was conservatorium de volgende logische stap en studeert hij nu Docent Muziek op Codarts Rotterdam.

Het hart maakt de muziek
De gedachte die veel veranderd heeft voor Samuël is dat het instrument enkel een middel is voor muzikale expressie. De muziek moet uit het hart komen, niet uit de vingers. Op deze manier spelen we met intentie en blijft het instrument, een instrument, een middel.

Op ontdekkingsreis!
Dat is iets wat Samuël zijn leerlingen wil doorgeven. Zo helpt hij zijn leerlingen een eigen unieke stem en sound te vinden op hun instrument. Samen met zijn leerlingen gaat hij op zoek naar wat zíj vet vinden en willen leren spelen, maar bovenal wil hij ze laten zien hoe ontzetten leuk het is om muziek te maken!

Noa

Noa | Zangdocente

Op jonge leeftijd was Noa al bezig met zingen en wist ze al dat ze hier iets mee wilde gaan doen. Vanaf haar 17e begon ze met het schrijven en uitbrengen van eigen muziek. Ze zit nu in haar examenjaar op de Albeda Muzikant/producer-opleiding in Rhoon.

Tijdens de lessen bij Noa ga je vooral bezig met wat jíj wilt leren en waar jij extra hulp bij nodig heb. Daarnaast zorgt ze ervoor dat je jezelf op je gemak voelt, fouten durft te maken en het belangrijkste: dat je plezier heb bij het zingen!

Noa kan je begeleiden bij songwriting, performance, met stemfuncties, ademsteun, andere technieken en opnames van je eigen songs.

Roy | Gitaardocent

Van vader op zoon
Toen Roy de Rijke 3 jaar oud was hij al geïnspireerd door de gitaarklanken van zijn vader en de muziek van Django Reinhardt. Het was voor zijn ouders dan ook vanzelfsprekend om Roy een gitaartje aan te bieden. Die heeft Roy nooit meer losgelaten.

Gitaarman
Het was van jongs af aan al duidelijk dat Roy later uitvoerend gitarist zou worden. In een vriendenboekje van de kleuterschool schreef hij dat hij later "gitaarman" zou worden. Dat is één van de dromen die Roy heeft waargemaakt. Inmiddels zijn meerdere dromen uitgekomen: "van je hobby je werk maken", jammen met Stochelo Rosenberg, een videoclip opnemen samen met Cesar Zuiderwijk en spelen bij de band waar je als tiener door geïnspireerd werd: De Règâhs.

Tweede natuur
Roy is altijd gemotiveerd om muziek te blijven maken. Zijn vader speelde iedere dag gitaar en Roy schoof dan altijd aan. Samen speelden ze op vakantie, verjaardagen of gewoon lekker na het avondeten. 'Ik nam mijn gitaar overal mee naartoe'. Roy vindt het dan ook belangrijk om zijn leerlingen te inspireren en te enthousiasmeren op een manier zoals zijn ouders dat altijd gedaan hebben. Met passie en geduld.

Lindi | Zangdocente

Lindi | Zangdocente

Lindi is een soul /pop singer en songwriter die al jaren bezig is met muziek maken en schrijven. Met haar intense en warme stem schrijft ze songs over dingen die ze voelt en meemaakt. Door middel van haar krachtige persoonlijkheid en liedjes vertelt ze haar verhaal op het podium.

In 2021 heeft Lindi de opleiding Muzikant/Producer afgerond op het Albeda. Hier lag haar focus op zang en songwriting. Lindi helpt je dan ook graag bij deze twee vakken. Ook met meerstemming zingen, harmoniseren, opnemen en performance kan Lindi je goed helpen!

Lindi weet met haar spontaniteit en humor het beste in de leerlingen naar boven te halen. Ze zorgt voor een ontspannen sfeer en werkt graag hard om de doelen te bereiken!

Emiel | Pianodocent

Emiel | Pianodocent

Emiel is een pianist met veel passie en enthousiasme voor klassieke muziek, maar ook andere muziekstijlen vindt hij leuk om te spelen. Hij speelt al van jongs af aan, het is dus niet gek dat hij ging studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Persoonlijke aandacht
Emiel wil zijn leerlingen graag verschillende kanten van de pianomuziek laten horen zodat ze iets kunnen vinden wat echt bij ze past. "Als je muziek vindt die bij je past, heb je zoveel meer plezier in het leren ervan. En omdat je er zin in hebt, leer je ook sneller." De lesstof past hij daarom altijd aan aan jouw persoonlijke behoefte.