Onze docenten

Gabriël op drums

Gabriël | Drumdocent

Gabriël is pas echt gelukkig als hij twee drumstokken in zijn hand heeft. Hij vond het al op jonge leeftijd leuk om ritmes te klappen en trappen en speelde liever djembé bij het kampvuur. Hij ging zelf op drumles toen hij 20 was. Met hard werken en vooral veel passie lukte het hem om al snel in verschillende bands te spelen. Laura Palmer, The Bohemes en Neil Young Undercover staan op zijn repertoire.

Eigen muziekschool
In 2019 heeft hij Muziekschool Rijswijk opgericht. Met de gedachte om meer muziek naar Rijswijk te brengen is hij de samenwerking aangegaan met Stichting Don Bosco.

Totaalpakket
Drumleerlingen van Gabriël zeggen dat hij een enthousiaste manier van lesgeven heeft, ruimte geeft voor eigen inbreng en dat hij goed is in het combineren van liedjes leren drummen en techniek-oefeningen en theorie.

Zangles

Jillian | Zangdocente | Pianodocente | Muziekmatcher

Jillian zingt altijd de sterren van de hemel. Onder de douche, op de fiets, maar vooral op het podium. Dan kan ze er beter bij dansen. Niet zo gek dus dat ze na de middelbare school naar het conservatorium ging. Tijdens de opleiding trad ze veel op in heel Nederland en is ze begonnen met muziekles geven.

Verhalenverteller
Jillian kan eigenlijk alles. Naast zingen speelt ze piano, gitaar en drums. Ze gebruikt muziek om een verhaal te vertellen en gevoelens te uiten en is pas helemaal compleet wanneer ze iemand daarbij kan helpen.

Alles-in-een
Haar begeleiding wordt dan ook door haar leerlingen omschreven als behulpzaam, professioneel en meedenkend. Ze wil graag samen zorgen voor een goede basis zodat je alle ingrediënten hebt om je hele leven plezier te beleven aan muziek. Dat houdt in de theorie, noten leren lezen en een instrument leren, maar ook hoe je nou eigenlijk een liedje schrijft en hoe je dat het mooiste kunt brengen op een podium.

Julia Beenakkers

Julia | Zangdocente | Gitaardocente | Pianodocente

Julia is gek op musicals. Toen ze nog op de basisschool zat begon ze met zingen en theater spelen. Sindsdien zingt ze dagelijks en stond ze al in diverse theaters op het toneel. Niet zo gek dus dat ze op de middelbare school extra lessen volgde in muziek, dans en drama. Toen is ze er achter gekomen dat ze nooit meer iets anders wil, dat ze van haar passie haar werk wil maken.

Droom wordt werkelijkheid
Om haar droom werkelijkheid te maken is Julia de opleiding Docent Muziek gaan volgen. Zelf geeft ze aan deze keus te hebben gemaakt zodat ze haar passie voor muziek ook aan haar leerlingen door te kunnen geven. Nou, met die hoeveelheid passie zit het zeker goed! Ze kan uren praten over muziek, maar gelukkig kan ze ook heel goed theoretische dingen uitleggen en ze voor iedereen begrijpelijk maken.

Party time!
Muziekles bij Julia is altijd een feestje. Ze heeft lekker veel energie en wordt enthousiast van allerlei muziekgenres. Niets is haar te gek en ze denkt met je mee om jouw muzikale doelen te behalen.

Brian | Gitaar, piano

Brian | Gitaardocent | Pianodocent

"Speel wat je zelf leuk vindt" is het motto van Brian. Voor hem is muziek zijn tweede natuur. Dat is het al sinds zijn negende, toen was hij al bezig met muziek maken. Dan zat hij voor de radio mee te zingen met liedjes. Hij ging bij het jongenskoor in Nootdorp waar hij de solist werd.

Leren is leven
Brian moest en zou iets met muziek gaan studeren. Hij ging met verschillende zangcoaches en vakdocenten aan de slag waar hij in aanraking kwam met theatermuziek. Dit leek hem wel wat! Hij heeft verschillende uitvoeringen gedaan, van Miss Saigon tot Jesus Christ Superstar. Vervolgens ging hij studeren op het Conservatorium.

Nu kom je Brian tegen op jamsessies en speelt hij ook piano én gitaar. Laten we eerlijk zijn, muziek zal voor Brian wel voor altijd het belangrijkste in zijn leven zijn. Van zijn enthousiasme en passie wordt iedereen blij.

Muziekschool Rijswijk

Dex | Gitaardocent | Basgitaardocent

"Dit MOET ik kunnen spelen," zei Dex toen hij op zijn zeventiende voor de eerste keer bij een groot concert stond. Sinds dat moment zie je Dex altijd met een gitaartas op zijn rug en een grote glimlach op zijn gezicht.


Dex kan alles
Dex is een muzikale duizendpoot, hij kan op heel veel instrumenten zijn weg vinden. Het allerliefste speelt hij op zijn basgitaar en gitaar, dat doet hij in bands zoals The Bohemes en Period 5. Van rockmuziek tot country en musicals, hij vindt allerlei stijlen leuk!

Twee passies
De andere passie van Dex is lesgeven, hij studeert hiervoor Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn twee grootste passies komen dus helemaal samen als muziekdocent van Muziekschool Rijswijk.

Nynke | Gitaardocente | Zangdocente | Bandcoach

Nynke begon op jonge leeftijd al te zingen in het kinderkoor waar zij ook solo’s mocht zingen. Op haar tiende begon zij liedjes te bedenken op de fiets en schreef ze de teksten op in haar ‘liedjesschrift’. Ze zong de liedjes met haar klasgenootjes en begon met gitaar spelen. Sindsdien combineert ze gitaar en zang in haar band ‘CooCoo’ en haar cover-duo ‘Red Lipsticks’, waarmee zij vaak op het podium staat.

‘Ja, maar wat als alles lukt?’
Tijdens de opleiding ‘Albeda Muzikant/Producer’ focuste Nynke zich op gitaar, zang en songwriting, maar kreeg zij ook les in drums en piano. Haar ambitieuze instelling neemt zij mee in haar lessen waar een veilige, positieve leeromgeving centraal staat en haar motto luidt dan ook: ‘Ja, maar wat als alles lukt?’

Samen muziek maken is het leukste wat er is!
Nynke voelt zich het meest thuis op het podium, waar ze samen met anderen muziek kan maken. Ze vindt het dan ook belangrijk dat haar leerlingen samen muziek gaan maken, niet alleen omdat het super leuk is, maar ook omdat je er super veel van leert!

Arion Andree Djaoen | Pianodocent

Arion Andree | Pianodocent

Hij was pas negen toen hij begon met pianoles. Hoe meer Arion Andree leerde, hoe leuker hij het vond en piano spelen werd zijn grote passie. En dat is het nog steeds, want hij studeert nu Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag om muziek, de universele taal zoals hij het noemt, toegankelijk te maken voor iedereen. Hoe tof is dat!

Palet aan inspiratie
Muzikale inspiraties zoals Thelonious Monk, Oscar Peterson, Michel Camilo , David Ronchi Matthew, Henrico Henriquez hebben ervoor gezorgd dat Arion Andree allerlei genres kan spelen. Gospel, jazz, latin, pop, niets is hem te gek.

Alle focus op muziek!
Arion Andree begeleidt bands en muzikanten op de piano. Daarnaast spendeert hij zijn vrije tijd in zijn eigen studiootje als muziekproducer. Wie les krijgt van Arion Andree weet dan ook zeker: je leert spelen als een echte artiest!

Laura | Piano

Laura | Pianodocente

Laura is een gepassioneerd pianiste met internationale allure. Ze speelde in veel bekende zalen zoals het Philharmonia in St. Petersburg, Organ Hall in Chisinau en Chopin’s Museum in Polen. Ze is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Iedereen is anders
Haar leerlingen zijn van alle leeftijden, bij iedereen vindt ze wel iets om samen aan te werken. Dat doet ze gebaseerd op de persoonlijke doelen en behoeften van elke individuele leerling.

Met pianoles van Laura leer je op een fijne manier alles over de piano. Zo heb je elke keer weer zin om te oefenen!

Shannon | Zangdocente

Shannon begon al jong met muziek maken. Ze was pas 6 jaar toen ze haar eerste muzikale productie opnam. Het was een compilatie van liedjes die ze leerde op de kleuterschool.

Passie voor muziek
Geboren en opgegroeid op Aruba en heeft Shannon verschillende nummers opgenomen die gewijd zijn aan Aruba. Ze had zelfs de eer om mee te doen aan een concert voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 2013. En ze was een van de 40 artiesten om een versie op te nemen van het volkslied van Aruba, Aruba Dushi Tera in de Verenigde Staten

Combineren en inspireren
Shannon studeert nu Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Maar ze is ook nog steeds actief bezig met muziek maken, alleen en samen met andere artiesten. Met haar passie voor muziek wil ze haar leerlingen het liefste inspireren, zoals zij zelf ook werd geïnspireerd door haar zangdocenten.

Matteo | Gitaardocent

Matteo | Gitaardocent

Matteo ontdekte op zijn 14e de gitaar en sindsdien draait zijn hele leven om het instrument. Kunst, vooral muziek, bleek een essentieel onderdeel in zijn leven te zijn. Hij volgt nu de opleiding Muzikant/Producer aan het Albeda college en is elke dag bezig met muziek.

Inspiratie uit elke hoek
Matteo doet uit alle genres inspiratie op en schrijft en produceert ook zijn eigen muziek. Hij kan zich goed inleven in elke beginnende artiest en helpt leerlingen op weg om zichzelf op hun instrument te ontwikkelen aan de hand van nummers die zij leuk vinden.

Inmiddels speelt hij niet alleen gitaar, maar ook bas en leert hij piano spelen. Vanuit zijn eigen passie voor muziek weet hij elke beginnende leerling te inspireren.

Barry | Gitaardocent

Na maandenlang smeken kreeg Barry op twaalfjarige leeftijd een gitaar. Vervolgens gingen de voetbalschoenen in de kast en lag de volledige focus op muziek maken. Binnen no-time vormde hij samen met vrienden een band en maakte hij alle talentenjachten onveilig.

Afwisseling is key
Na zijn studie Muziektechnologie op de HKU startte Barry een bedrijf dat sound design en muziek produceert voor media. Het kan zomaar zijn dat je zijn gitaarspel al een keer op tv hebt gehoord. Hiernaast timmert hij hard aan de weg met zijn bands Pangea en Yachtwerk en geeft hij graag gitaarles.

Het stokje doorgeven
De grote drijfveer van Barry in zijn lessen is om leerlingen enthousiast te maken en te helpen met het uitzoeken van hun favoriete muziek. Dichtbij jezelf blijven en doen wat jij te gek vindt, moet altijd centraal staan.

Philip | Zangdocent | Pianodocent | Gitaardocent

Al op 8 jarige leeftijd kende hij alle nummers van de Beatles uit zijn hoofd. Allemaal? Ja, echt allemaal, woord voor woord. Bij deze obsessie begon Philips’ passie voor muziek: dat wil je natuurlijk zelf kunnen spelen. Love me do werd Penny lane, Penny Lane werd A Day in the life. Nu, jaren later, maakt hij van deze passie zijn werk bij Codarts Rotterdam en Muziekschool Rijswijk. .

Wanneer ben ik muzikant?
Met deze vraag heeft Philip zelf lang gezeten. Wanneer ben je nou echt een zanger, gitarist, pianist; muzikant? "Zodra je jezelf als muzikant beschouwt ben je er een! Dat zit niet in hoeveel toonladders je kan spelen, hoe hoog of hoe laag je kan zingen of welke licks van Hendrix je beheerst. Muzikant zijn zit in je hoofd. Dat is ook een deel van het leren van een instrument: het muzikantschap ontdekken. Muziekschool Rijswijk biedt, met Muziekschool Rijswijk Live daarvoor zowel letterlijk als figuurlijk een podium. Dat vind ik prachtig."