Nieuws

Muziekschool Rijswijk bestaat 1 jaar en verwelkomt 100e leerling

9 november 2020, Rijswijk - Muziekschool Rijswijk is sinds november 2019 gevestigd in Stichting Don Bosco en bestaat deze maand een jaar. Een goede reden voor een coronaproof feestje. De muziekschool kijkt terug op een turbulent en tegelijkertijd succesvol jaar.

Gabriël Huisman, oprichter van Muziekschool Rijswijk, blijft ondanks alle ontwikkelingen positief. “We hadden ons eerste jaar en de viering van ons éénjarig bestaan wel anders voorgesteld, maar als we terugkijken is de muziekschool juist een plek geweest voor creativiteit, passie en doorzettingsvermogen.” De deuren van de muziekschool waren, toen in maart dit jaar de eerste lockdown in Nederland werd afgekondigd, net vijf maanden open. Vorige maand verwelkomde de muziekschool haar 100e leerling.

Op 18 juli vond het evenement ‘Muziekschool Rijswijk Live!’ plaats in de theaterzaal van Don Bosco. Het programma werd opgedeeld in blokken om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen en het hele optreden was via een livestream te volgen voor familie en vrienden thuis. “We kregen hele leuke feedback van de ouders en iedereen was heel blij dat de leerlingen alsnog konden optreden”, aldus Gabriël.

Muziekschool Rijswijk is gevestigd in het gebouw van Jongerencentrum Don Bosco. Het team bestaat uit negen muziekdocenten en zij geven les in zang, (bas)gitaar, piano, drums en viool. De muziekschool is erop gericht om leerlingen aan de hand van muziek die zij zelf leuk vinden te motiveren om live op te treden, solo of in een band.

💬 Stel ons je vraag