turned on audio mixing console

Muziekproductie

Speel je een instrument, maak je wel eens eigen muziek en wil jij weten hoe je een idee voor een liedje kan uitwerken tot complete track? Dan is Muziekproductie iets voor jou.

In Muziekproductie leer je alles over het opnemen, mixen en produceren van muziek om te komen tot een nummer dat klaar is om uitgebracht te worden. 

Je hebt hiervoor alleen een laptop nodig met een DAW: Ableton of Logic Pro X.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Recording: het opnemen van instrumenten als gitaar, zang, basgitaar en VST’s door middel van een midi keyboard en deze met plugins een sound te geven naar jouw wensen. Hierbij leer je hoe je gemakkelijk jouw instrument kan opnemen en deze in een korte tijd kan personaliseren qua sound. 

Producing: tijdens het produceren leer je hoe je jouw bedachte akkoorden, ritmes en tekst kan brengen tot een volledige song. Hierbij leer je hoe je door soundkeuze, sound design, effecten, automation en layering een arrangement kan vormen en een goede spanningsboog kunt creëren in je tracks. Zo breng je jouw muzikale idee naar een liedje.

Editing: het bewerken van jouw opgenomen sporen. Denk hierbij aan handmatige timing- en tuning correcties, ruis en stiltes weghalen, clipgaining, handmatig de-essen en meerdere handelingen om de sporen klaar te maken om te mixen.

Mixing: het mixen van jouw opgenomen en bewerkte sporen. Denk hierbij aan het maken van een goede balans, panning, EQ’ing, compressie, saturatie, preamps, parallel processing, printen van plugins, (auto)tuning, effecten zoals reverb/delay en nog veel meer. 

Het organiseren van jouw (mix)projecten. Hier leer je hoe je jouw project voor jezelf goed kunt organiseren en hoe je kanalen goed kunt routen in jouw DAW, zodat je sneller en gemakkelijker een mix tot een eindproduct kunt brengen. Bijvoorbeeld het hernoemen van kanalen, kleur geven aan kanalen, markers toevoegen en het maken van een template

Heb je al zin gekregen om te leren producen? Vraag dan een proefles aan. Die is helemaal gratis en je kan alvast kennismaken met je docent.

💬 Stel ons je vraag